We Are The Reason

onsdag 9. september 2009

Endetiden


Endetiden


"Vær derfor beredt, dere også! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke tenker." (Matt 24:44)

Enden er nær! Jesus kommer snart! Allerede de første kristne trodde at Jesus skulle komme i deres levedager. Opp gjennom tidene har de mest brennende kristne følt at Jesu gjennkomst kunne skje når som helst. En ting er i alle fall sikkert, hans gjennkomst kommer nærmere og nærmere dag for dag.

Disiplene stilte Jesus tre spørsmål om framtiden (Matt 24:3): - Når skal tempelet ødelegges? - Hva skal være tegn på ditt komme? - Hva skal være tegn på denne verdens ende?

1. Jerusalem og Tempelets ødeleggelse.

"Men når dere ser Jerusalem omringet av krigshærer, da skal dere vite at byens ødeleggelse er nær. Da må de som er i Judea, flykt til fjells. De som er inne i byen, må gå ut, og de som er ute på landet, må ikke gå inn i byen." (Luk 21:20-21).

"Og Jerusalem skal ligge nedtrådt av hedninger inntil hedningefolkenes tider er til ende." (Luk 21:24).

I år 70 ble Jerusalem og tempelet lagt i ruiner av romerne under Titus. Den samtidige historikeren, Josefus, vitner om at de kristne, som kjente til Mesterens profeti, slapp unna.

Helt siden den gang har Jerusalem vært under kontroll av diverse hedninger; muslimer, korsfarere og briter. I 1948 fikk Israel tilbake landet. Fremdeles har de ikke kontroll over hele Jerusalem, men etter 1948 har dette kriteriet en mulighet til å bli oppfylt. Når Jerusalem igjen blir jødisk, tyder det på at hedningenes tid er over.

2. Tegn på Jesu komme.

"Da skal de overgi dere til trengsel og slå dere i hjel. Og dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. Mange skal da falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre."

"Mange falske profeter skal stå fram, og de skal forføre mange."

"Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. Men den som holder ut til enden skal bli frelst."

"Og dette evangeliet om riket skal vli forkynt over hele jorden til et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme." (Luk 24:9 - 14)

På Paulus tid trodde de også at Jesus snart ville komme, og reiste på misjonsreiser over hele den kjente verden. De kjente til misjonsbefalingen og at alle folkeslag skulle ha blitt forkynnt evangeliet. Men de visste ikke dengang hvor mange folkeslag det er i verden. I dag har vi kartlagt hele kloden ganske nøyaktig, og vi kjenner de fleste folkeslag. Rapportene fra misjonsmarken sier at alle folkeslag snart har fått høre evangliet. Kanskje blir dette skriftstede oppfylt akkurat nå..

Den store verdensvekkelsen som mange prater om, er ikke noe tegn på Jesu gjennkomst. Tvert imot er det snakk om at mange vil falle fra. Vekkelse skjer land som tidligere har vært stengt for evangeliet og der evangeliet ikke har fått fotfeste før. Men vi ser at i de land hvor evangeliet allerede er spredt og etablert, har frafallet satt inn (2Tess 2:3). Det er skremmende og se at mange av de største kirkesamfunnene ikke holder seg til apostlenes lære, men forkynner et evangelium som er modifisert. Noen prøver å tjene mest mulig penger mens andre aksepterer all slags umoral for å få folk med seg. Er ikke det frafall fra troen? Jesus profeterte at klinten ville bli skilt fra hveten.

Jesus har lovet oss seier når vi kommer i mange slags prøvelser. Derfor skal vi være ved godt mot før Jesus kommer tilbake. Selv om vi ikke opplever store vekkelser i de land hvor frafallet allerede har satt inn, vil det uforfalskede evangelium ha framgang blandt de virkelige sannhetssøkende.

3. Tegn på verdens ende.

"Lær en lignelse av fikentreet: Når grenene har fått sevje og bladene springer ut, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal dere også, når dere ser alt dette, vite at han er nær og står for døren. Sannelig sier jeg dere: Denne slekt skal slett ikke forgå før alt dette skjer."

"Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå."

"Men den dag og time kjenner ingen, ikke engang himmelens engler, men bare min Far."

"Og som Noahs dager var, slik skal Menneskesønnes komme være. For likesom de i dagene før vannflommen åt og drakk, tok til ekte og gav til ekte, helt til den dag da Noah gikk inn i arken, og de visste ikke av det før vannflommen kom og tok dem alle, slik skal det også være når Menneskesønnen kommer."

"Da skal to menn være ute på marken, den ene blir tatt med, den andre blir latt tilbake. To kvinner skal male sammen på kvernen, den ene blir tatt med, den andre blir latt tilbake." (Matt 24:32-41).

Når Jesu brud ser at Israel (fikentreet)er tilbake i landet og at de snart får kontroll over Jersualem, vet de at Gud snart vender seg fra hedningene tilbake til Jødene. Når hedningenes tid er over vil Jesus rykke sin brud bort fra jorden. Da vil evangeliet gå over til jødene, og profeter vil bli reist opp iblandt dem.

Slik som jorden ble utsatt for stor ødeleggelse da Noah gikk inn i arken, vil jorden bli kastet ut i en stor trengsel når Jesu brud er borte fra jorden. Det er begynnelsen på verdens ende. Tidenes største trengsel vil sette inn, og folk vil engste seg over det de ser komme over jorden!



Jesus fortalte om endetiden i Matt 24, Mark 13 og Luk 17:20-37, Luk 21 og Johannes Åpenbaring.

Arne R.J. 16.09.2003

Ingen kommentarer: